Sjukdomen Fetma och Medias vinklingar.

Posted by:

|

On:

|

SvD:s uppmärksammande av mediciner som marknadsförs som nya och revolutionerande behandlingar för fetma är bra…men!

Utgångspunkten är att betrakta fetma som en sjukdom och behandla den som sådan. Jag tycker att läkemedelsindustrin använder sig av dessa beskrivningar för att maximera sina vinster och att deras fokus ligger på ekonomisk vinning snarare än ’patienternas’ välmående.

Man nämner vissa biverkningar så som diaréer, kräkningar och illamående, men de långsiktiga effekter är helt okända. Jag ifrågasätter starkt motiven bakom att marknadsföra fetma som en sjukdom och behandla den med mediciner, och hur uppenbart det är att ekonomiska intressen styr denna utveckling.

Samtidigt pågår en form av kampanj för att ifrågasätta och smutskasta de som inte ser fetma som en sjukdom. Kostmetoder som Paleo, LCHF, Carnivore och Fasta ifrågasätts ständigt av mainstream media. Senast där Paleo Institutet utsågs till ”Årets förvillare 2023” av Föreningen Vetenskap och Folkbildning, i DN.

Så vem gynnas av denna situation? Cyniskt nog är det ägarna bakom företagen som säljer de enormt lönsamma och processade matprodukterna och de mediciner som för närvarande anses vara nödvändiga.

Mer Kommer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *